печене на хляб в глинената пещ !
В София вече се възражда културата на правене на квасен хляб в домашни условия.
каним Ви да се присъедините към тази общност: на хлебопекарите –алхимици!
КАК : Като учавствате в някоя от мартенските работилници за
правене на хляб с квас, пица на жар, меденки със
сусам и други стоплени от огън благинки.
дати за иницияция край пещта: 3-ти, 17ти, и 23ти март в Кабинка !
в КАКВО се състои инициацията: Ще месим заедно квасно тесто и ще споделяме познание за приготвянето на различни печива:
пълнозърнест пшеничен хляб, ръжен и “малките” хлебни форми : фокача, пърленка, чабата и free form пица!
пицата за обедната ни почивка ще си приготвим заедно.
Като бъдещи хлебари-алхимици ще ви е необходимо основно познание за това как работи класическата пещ на дърва: Ние ще ви споделим опита ни от построяването на глинената пещ. В зависимост от интреса ви може да има и лекции за термодинамика и теория на контролираният огън.
Входа за работилницата е дарение от 35лв, срещу което ще получите и : един хляб, квас –
стартер, пица на жар, печени плодове, и всичко, което си измайсторим заедно.
“Работните” места са 4 /максимум 5/, така че заявката за участие става
предварително. Започваме сутринта в 8:45 с горно палене.
В случай че се самоорганизирате като група от 4 ще се отзовем с удобна за вас дата.
Адрес: Ивац войвода N9, Kabinka
0885 73 11 32 – Мария
0886 50 30 58 – Мартин
МММ Bread & Bakery,
Vi aspettiamo!
Comments are closed.