Skip to content

печене на хляб в глинената пещ !

March 1, 2012

квасен хляб, изпечен в глинена фурна В София вече се възражда културата на правене на квасен хляб в домашни условия.

каним Ви да се присъедините към тази общност: на хлебопекарите –алхимици!
КАК : Като учавствате в някоя от мартенските работилници за
правене на хляб с квас, пица на жар, меденки със
сусам и други стоплени от огън благинки.

дати за иницияция край пещта: 3-ти, 17ти, и 23ти  март в Кабинка !

в КАКВО се състои инициацията: Ще месим заедно квасно тесто и ще споделяме познание за   приготвянето на различни печива:
пълнозърнест пшеничен хляб, ръжен и “малките” хлебни форми : фокача, пърленка, чабата и free form пица!
пицата за обедната ни почивка ще си приготвим заедно.
Като бъдещи хлебари-алхимици ще ви е необходимо основно познание за това как работи класическата пещ на дърва:  Ние ще ви споделим опита ни от построяването на глинената пещ. В зависимост от интреса ви може да има и лекции за термодинамика и теория на контролираният огън.

Входа за работилницата е дарение от 35лв, срещу което ще получите и :  един хляб, квас –
стартер, пица на жар, печени плодове, и всичко, което си измайсторим заедно.

“Работните” места са 4 /максимум 5/, така че заявката за участие става
предварително.  Започваме сутринта в 8:45 с горно палене.

В случай че се самоорганизирате като група от 4 ще се отзовем с удобна за вас дата.

Адрес: Ивац войвода N9, Kabinka

0885 73 11 32 – Мария
0886 50 30 58 – Мартин

МММ Bread & Bakery,
Vi aspettiamo!

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: