Skip to content

Есен около пещта

September 27, 2012
Когато сезоните се повтарят…
Вече година малката пещ в Кабинка – модел на селска пещ, продължава да ни радва и събира.
Отново сме складирали пшеница, която чака да бъде смляна седмица за седмица, а после
превърната във вкусни печива.
За да поддържаме кваса ни силен и ръцете си сръчни, избрахме следния ритъм на печене:
Септември:
28.09 – Петък (13 лунен ден)

Октомври:

13.10 – Събота (28 лунен ден)
19.10 – Петък (5 лунен ден)
26.10 – Петък (11 лунен ден)

Обещахме си всеки път да добавяме и изпробваме още някоя рецепта за сладкиш, нов вид хляб

или хлебна форма, разбира се с любимия ни квас.

Акцента на петък 28 септември : Пълнозърнести багети* с риган и каламата от Пелопонес!

*Багетите са капризна хлебна форма, на която всеки пекар занаятчия отделя специално време
за усъвършенстване – от избора на продукти до оформянето и печенето. Традиционната френска
багета се приготвя с бяло брашно, мая и сол. Хляб предназначен за скростна консумация
под формата на брускети, сандвичи с много балончета и хрупкава златиста коричка.
 
Ще се радваме да ни пишете или снимате Вашите пекарски експерименти,
или заповядайте на място ако сте наблизо.
Адрес: Ивац войвода N9

0885 73 11 32 – Мария
0886 50 30 58 – Мартин

МММ Bread & Bakery

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: